AED Spoorstraat / Dorpstraat Noord-Scharwoude kan nu ook buurtbewoners redden

Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Dat apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen. Om een AED overal snel ter plaatse te kunnen brengen, is het echter belangrijk dat er voldoende AED’s buiten bereikbaar zijn.

Te weinig AED’s buiten

Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over om ter plaatste te komen. Het kan het verschil maken als een AED buiten hangt, zodat hij sneller in de buurt kan worden gebruikt. Veel verenigingen, bedrijven en particulieren hebben een AED, maar hangen deze binnen, in een pand dat ook nog eens ’s nachts vaak gesloten is. Om meer AED’s naar buiten te krijgen, is de Hartstichting in actie gekomen door AED eigenaren in heel Nederland te vragen hun AED buiten te hangen in een buitenkast.

AED Basic Life Support Heerhugowaard naar buiten voor de buurt

Bernard Verwoert in Noord-Scharwoude draagt deze actie van de Hartstichting een warm hart toe. Dankzij een project samen met de Vriendenloterij heeft de Hartstichting honderden AED-buitenkasten in Nederland verspreid. Basic Life Support Heerhugowaard in Noord-Scharwoude (spoorstraat) plaatst zijn AED ook in zo’n speciale Hartstichting-AED-buitenkast. Vanaf heden is deze dus 24 uur per dag beschikbaar voor de omgeving.

 

Het verschil maken

Basic Life Support Heerhugowaard hoopt dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar vind het geruststellend dat de buurtbewoners als de bezoekers van de wijk zo snel mogelijk geholpen kunnen worden bij een hartstilstand. Met deze stap hoopt Basic Life Support Heerhugowaard meer AED eigenaren enthousiast te maken om ook hun AED beschikbaar te stellen voor de buurt.

 

Leer reanimeren

Iedereen die wil leren reanimeren, kan zich aanmelden voor een cursus in de buurt via www.stichtingreanimatieonderwijs.nl

 BLS Heerhugowaard plaatst AED op Spoorstraat Noord-Scharwoude

Geen producten gevonden die aan uw criteria voldoen.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein